Bovallius Verkkokauppa verkkokauppa@bovallius.fi +358 40 646 2520 Hallipussi 1, 76100 Pieksämäki
*/?>

Tarinoita työllistymisestä - haastava työmarkkinatilanne


Tapio Sandkvist

Kehityskertomukseni – pitkäaikaistyöttömästä (haastavassa työmarkkinatilanteessa olevasta) työhön Bovallius Palvelut Oy:hon.

Olen nyt 58-vuotias kirjapainoalan ammattilainen. Työttömyyteni kesti melkein 4 vuotta.
Vuonna 2011-14 kirjauduin lukuisiin rekrypalveluihin – tuloksetta. Opiskelukaverilta kuulin Bovalliuksesta, hän oli saanut työtä Bovalliuksen kautta. Kirjauduin ja hain työtä avoimella hakemuksella. Sitten minut haastateltiin, taidettiin ottaa kuvakin arkistoon.

Syksyllä 2014, noin vuosi sitten, sain soiton ja minulle tarjottiin lyhyttä Bovallius-keikkaa Tampereella purkamaan myymäläkalusteita. Tuntematta ketään ja tietämättä mitään lähdin töihin. Muutama päivä sujui liukkaasti, kalusteet saivat kyytiä. Joulukuussa seurasi jatkoa, toisen myymälän kalusteet purettiin ja lastattiin lavalle.

Tammikuussa 2015 sain uuden soiton, ja palkkatukiasioiden selvittyä pääsin maaliskuun alussa aloittamaan puolen vuoden määräaikaista työnjohtajapestiä Bovallius Palvelut Oy:n työpankissa. Kuukausipalkalla ja kahdeksan tunnin työajalla, pakkaustyötä josta saan toimeentulon, tekemistä koko päiväksi. Loppukesästä sopimusta jatkettiin vielä loppuvuodeksi, sen jälkeen tulevaisuus on avoinna.
Nyt minulla on sitä mitä olin vajaat neljä vuotta kaivannut; työpaikka, -kaverit, -aika, -matka…

Taas kerran huomasin että aina kannattaa yrittää!